Detaljni opis
Supplements DIGESTIVE PRO, odnosno probavni enzimi koji pomažu vašem tijelu razgraditi ugljikohidrate, masti i proteine iz hrane. To je neophodno kako bi se omogućila apsorpcija hranjivih tvari i održalo optimalno zdravlje. Bez ovih enzima, hranjive tvari u vašoj hrani idu uzalud.
Kada gušterača prirodno ne izlučuje probavne enzime, to utječe na sposobnost vašeg tijela da razgradi hranu koju jedete i apsorbira hranjive tvari. To može dovesti do pothranjenosti, kao i do simptoma kao što su nadutost, grčevi, plinovi i proljev.
Zamjenski probavni enzimi zamjenjuju prirodne enzime, pomažući razgraditi ugljikohidrate, masti i bjelančevine iz hrane koju jedete. Hranjive tvari se zatim apsorbiraju u vaše tijelo kroz stijenku vašeg tankog crijeva i distribuiraju kroz vaš krvotok.
Kao rezultat toga, zamjenski probavni enzimi mogu spriječiti malapsorpciju i povezane probavne probleme.
Budući da su namijenjeni oponašanju vaših prirodnih enzima gušterače, zamjenski probavni enzimi moraju se uzimati neposredno prije obroka. Na taj način mogu raditi svoj posao dok hrana dospije u vaš želudac i tanko crijevo.
GLAVNE VRSTE ENZIMA SU:
Amilaza – Ovaj enzim razgrađuje ugljikohidrate, odnosno škrob, u molekule šećera. Nedostatak amilaze može dovesti do proljeva.
Lipaza – Ovo djeluje s jetrenom žuči na razgradnju masti. Ako nemate dovoljno lipaze, nedostajat će vam vitamini topivi u mastima poput A, D, E i K.
Proteaze – Razgrađuje proteine u aminokiseline. Pomaže zadržati bakterije, protozoe iz crijeva. Nedostatak proteaze može dovesti do crijevne toksičnosti.
Ova 3 GLAVNA PROBAVNA ENZIMA možete pronaći u proizvodu DIGESTIVE PRO u liniji proizvoda BASIC SUPLMENTS, a osim njih možete pronaći:
Papain: Enzim koji se nalazi u sirovoj papaji. Popularan je u medicini zbog svoje sposobnosti da razgrađuje proteine, pomaže probavu i smanjuje upale.
Laktaza: U nedostatku ovog enzima dolazi do dobro poznatog stanja INTOLERANCIJE NA LAKTOZU, a upravo je to enzim odgovoran za razgradnju LAKTOZE.
Alfa-galaktozidaza: Enzim koji cilja hranjive tvari sastavljene od galaktoze. Može razgraditi vlakna: galaktomanane, polisaharide: galaktozide i glikolipide.
Celulaza: Enzim koji razgrađuje celulozna biljna vlakna koja jedemo u beta-glukozu i kratkolančane polisaharide.
Bromelain: U prošlosti se ovaj enzim koristio i kao omekšivač mesa, jer pomaže smirivanju i opuštanju napetih, upaljenih mišića i vezivnog tkiva, a naravno primarna funkcija je razgradnja i bolja probava proteina (aminokiselina).